joi, martie 28, 2024
AcasăInternaționalŞoferi români de TIR, adormiţi cu gaz şi jefuiţi

Şoferi români de TIR, adormiţi cu gaz şi jefuiţi

Mai mulți șoferi au fost adormiți cu gaz și jefuiți, în ultima perioadă, în parcările din Germania. Hoții le-au furat tot ce au avut, inclusiv țigările.

Șoferii care înnoptează în parcarea stației de servicii Siegburg-Ost de pe autostrada A3 trec prin moment de coșmar. Deși trebuie să se odihnească, aceștia stau cu ochii în patru toată noapte, din cauza hoților care dau spargeri pe bandă rulantă.

În noaptea dintre 4 și 5 decembrie câțiva dintre ei au fost jefuiți în cabinele TIR-urilor în care dormeau.

Un șofer român de 31 de ani s-a trezit miercuri, 5 decembrie, la ora 3 dimineața cu o tuse puternică.

Simțea un miros ciudat și era amețit. Imediat a observat că portofelul și telefoanele mobile i-au fost furate. Românul crede că a fost adormit cu un gaz, scrie ziarulromanesc.de.

Bărbatul a fost dus la spital unde i s-au făcut analize de sânge și urină. Poliția a prelevat amprente din habitaclul vehiculului pentru a încerca să identifice autorul furtului.

Nu a fost singurul șofer jefuit. În aceeași noapte un șofer de turc de 39 de ani a avut aceeași soartă. De la acesta au fost furate două pachete de țigări și bani. Și acesta șofer a fost dus la spital pentru analize, deși nu a semnalat nicio stare de amețeală.

Cu o noapte înainte, un șofer din Moldova a devenit victimă a hoților. Acesta și-a parcat furgoneta Mercedes Sprinter în Siegburg-Ost ca să se odihneacă. Când s-a trezit a observat că borseta și telefonul mobil îi fuseseră furate.

Șoferii români de TIR s-au confruntat, în ultimele luni, cu zeci de astfel de cazuri. Hoții profită de faptul că șoferii nu coboară, în cele mai multe cazuri, din cabină pentru a-i confrunta, și fură tot ce prind, inclusiv toată motorina din rezervor.

În urmă cu numai o lună, un șofer de TIR a fost omorât într-o parcare din Spania după ce a coborât din cabină să îi alunge pe hoții care îi furau motorina. El a fost bătut cu sălbăticie și abandonat într-o baltă de sânge, în timp ce în parcarea în care s-a produs crima se aflau zeci de camioane.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8 ° C
8.3 °
6.6 °
87 %
4.5kmh
69 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...