Caz sinistru în Germania: un muncitor și-ar fi otrăvit colegii timp de 18 ani

0

Poliția din Germania a arestat un bărbat suspectat că și-ar fi ucis 21 dintre colegii săi de muncă, cărora le-ar fi strecurat otravă în mâncare.

Este vorba despre o serie de crime care se întind pe o perioadă de 18 ani, începând cu anul 2000, transmite Deutsche Welle.

Poliția germană a lansat o investigație în legătură cu acest lung șir de decese, după ce bărbatul a fost surprins de o cameră de supraveghere, la locul său de muncă dintr-o fabrică de armături metalice, presărând un praf alb peste sandvișul unui coleg.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, numit în presa germană Klaus O, a fost arestat în apropiere de Berlin.

Descoperind substanța între feliile de păine, colegul vizat a alertat imediat agenții de pază ai fabricii ARI Armaturen.

„La început, am crezut că este o glumă proastă între colegi și nu o tentativă de crimă”, a declarat managerul fabricii, Tilo Blechinger, informează agenția DPA.

Substanța a fost identificată de anchetatori ca fiind acetat de plumb, care este extrem de toxic și aproape insesizabil pe papilele gustative.

La domiciul suspectului, polițiștii au găsit și alte substanțe folosite în otrăvuri.

Acum, poliția merge pe ipoteza unor crime în serie săvârșite de Klaus O. Mai exact, începând cu anul 2000, 21 de angajați ai fabricii au murit de cancer și de atacuri de cord, posibil provocate de intoxicații cu metale grele, relatează Spiegel.

Klaus O a lucrat timp de 38 de ani la fabrica de armături metalice.

Deja ai votat!
se încarcă...