8 − 7 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Preşedintele american Donald Trump se va întâlni cu regina Elizabeth a II-a săptămâna viitoare, în cadrul vizitei sale în Marea Britanie, în pofida disputelor diplomatice în care au fost implicaţi mai mulţi oficiali britanici, inclusiv premierul şi primarul Londrei, relatează agenţia Reuters.

Acesta va deveni astfel al 12-lea preşedinte al Statelor Unite pe care aceasta îl cunoaşte în timpul domniei sale.

Cu excepţia lui Lybdon Johnson, regina Elizabeth i-a cunoscut pe toţi liderii Statelor Unite încă de la preşedintele Harry S. Truman. Cu toate acestea, niciun alt preşedinte nu a întâmpinat acelaşi nivel de opoziţie precum vizita lui Donald Trump.

Premierul britanic Theresa May l-a invitat pe Trump să efectueze o vizită în Marea Britanie în ianuarie 2017, după ce a devenit primul lider care l-a vizitat pe acesta după învestitura sa ca preşedinte.

Vizita lui Trump a devenit un subiect controversat în luna noiembrie, când liderul de la Casa Albă a distribuit pe platforma de microblogging Twitter un videoclip al unui grup britanic ultranaţionalist. Ca urmare, peste 1,86 de milioane de oameni au semnat o petiţie prin care susţin că Trump nu trebuie invitat să efectueze o vizită oficială în Marea Britanie.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, care a fost implicat în disputa desfăşurată pe reţelele de socializare online, a afirmat că Trump „nu va fi binevenit în capitala britanică” din cauza agendei sale divizate, ameninţând că acesta va fi întâmpinat cu proteste. Mai multe manifestaţii sunt plănuite pentru săptămâna viitoare.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...