Inundaţii de proporţii în sudul Franţei: 1.600 persoane evacuate. Un german dat dispărut

0

Aproximativ 1.600 de persoane, majoritatea turişti, au fost evacuate în sudul Franţei în urma unor ploi abundente care au cauzat inundaţii şi au transformat râurile şi pârâurile în torenţi, a anunţat ministrul de interne francez Gerard Collomb, informează postul France 24.

Cea mai grav lovită a fost regiunea Gard, unde 119 copii, majoritatea din Germania, au fost evacuaţi din tabăra de vară din localitatea Saint-Julien-de-Peyrolas, a declarat ministrul de interne francez Gerard Collomb.

Collomb a declarat că 1.600 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie în regiunile Gard, Ardeche şi Drome.

În total aproximativ 750 de persoane au fost evacuate din regiunea Gard, majoritatea din taberele de vară, a transmis pentru postul de ştiri francez BFM-TV, Thierry Dousset, un oficial din districtul Gard.

Patru copii germani au fost spitalizaţi cu hipotermie în Bagnols-sur-Ceze, un oraş situat pe râul Ceze, a spus Dousset. Aceştia au fost printre cei 10 persoane spitalizate cu leziuni minore, a declarat Garda Jandarmeriei pe pagina sa de Facebook.

Echipele de salvare, alături de scafandri, au căutat prin apele învolburate un cetăţean german în vărstă de 72 de ani care a fost dat dispărut.

După o vară fierbinte, inundaţiile din partea nordică a regiunii Gard au transformat râurile Ceze şi L’Ardeche în căi navigabile. Regiunile din apropiere, zonele joase din munţii Cevennes, au fost de asemenea inundate.

„Nimeni nu are valize, pur şi simplu avem doar ceea ce purtăm pe noi„, a declarat Rita Mauersberger, o vizitatoare din Germania care se afla printre turiştii care se adăpostesc în primăria din locaitatea Saint-Julien-de-Peyrolas.

Mai mult de 400 de pompieri şi jandarmi, mulţi proveniţi din alte regiuni, au ajutat la evacuări, folosind elicoptere pentru a identifica locurile de tabără şi ocazional pentru a efectua salvări.

Numeroase drumuri din zonă au rămas blocate, pe măsură ce noaptea a căzut.

+0 -0
se încarcă...