Preşedintele Moldovei, implicat într-un accident rutier

0

Două maşini din coloana oficială a preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon au fost implicate într-un accident rutier produs pe traseul Chişinău-Ungheni, în apropiere de oraşul Străşeni, anunţă postul Publika TV.

Potrivit martorilor, în urma impactului una dintre maşini s-a răsturnat, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Totodată, şoferul uneia dintre maşini este în stare gravă şi a fost transportat de urgenţă la spital. La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pompieri. Accidentul a fost confirmat de poliţie, dar oamenii legii nu au oferit mai multe detalii. Acestea au fost oferite de şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea. Acesta a spus că maşina preşedintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens. Oficialul a confirmat că în maşină se afla şi unul dintre fiii şi mama preşedintelui. „Preşedintele şi membrii familiei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Starea preşedintelui este bună. Dumnealui a fost investigat de către medici, starea lui este bună. Cu domnul preşedinte se mai aflau doi ofiţeri SPPS, la toţi le-a fost acordat primul ajutor medical. În accident au fost implicate două maşini din partea SPPS. Coloana preşedintelui se deplasa regulamentar, iar pe contrasens a ieşit un camion şi a avut loc ciocnirea cu două maşini ale SPPS”, a spus în direct Anatol Gorea.

Preşedintele Igor Dodon şi fiul său au părăsit spitalul după ce au fost examinaţi. Starea lui Dodon este „satisfăcătoare”, iar acesta s-a ales doar cu câteva zgârieturi şi vânătăi. „Starea lui Igor Dodon e satisfăcătoare, nu pune viaţa în pericol, a plecat acasă după ce a fost examinat”, a spus directorul Institutului de Medicină de Urgenţă, Mihai Ciocanu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon a scris pe pagina sa de facebook că Igor Dodon se simte bine şi nu a avut nevoie de intervenţia medicilor. „Preşedintele Igor Dodon se simte bine, de intervenţia medicilor nu a avut nevoie”, scrie Maxim Lebedinshi.

+0 -0
se încarcă...