marți, martie 19, 2024
AcasăInternaționalCel puţin 42 de morţi în incendiile din California

Cel puţin 42 de morţi în incendiile din California

Echipele de căutare au recuperat rămăşiţele a cel puţin 42 de persoane ucise în incendiul devastator care a distrus în mare parte oraşul Paradise din nordul Californiei, devenind astfel cel mai periculos incendiu de vegetaţie din istoria statului, au declarat luni autorităţile, relatează Reuters.

Cel mai recent număr de morţi a fost anunţat de şeriful comitatului Butte Kory Honea în cadrul unei conferinţe de presă în oraşul Chico din apropiere, după ce autorităţile au găsit rămăşiţele a 13 victime într-un focar numit Camp Fire.

Acest incendiu a fost deja clasat ca fiind cel mai distrugător înregistrat în California, după ce a izbucnit joi la poalele munţilor din Butte County, la 280 de kilometri nord de San Francisco, distrugând peste 7.000 de case şi alte clădiri.

Honea a spus că numărul persoanelor care au fost date dispărute în urma dezastrului a rămas oficial la 228, dar a adăugat că biroul său a primit mai mult de 1500 de solicitări de la persoanele preocupate de soarta celor dragi. El a spus că biroul său a reuşit să confirme siguranţa persoanelor în cauză în 231 dintre aceste cazuri până acum.

Mai mult de 15.000 de structuri se află în continuare sub ameninţare într-o zonă plină de un fum gros, încât vizibilitatea este redusă în unele locuri, la mai puţin de o jumătate de metru.

Cea mai mare parte a dezastrului şi a victimelor s-a înregistrat în şi în împrejurimile oraşului Paradise, unde flăcările au redus majoritatea clădirilor la cenuşă şi moloz joi seara, la doar câteva ore după izbucnirea focului.

Cele 42 de decese confirmate marchează cea mai mare pierdere de vieţi omeneşti în urma unui incendiu din California, a spus Honea. De asemenea, depăşeşte cu mult numărul record de morţi de la un incendiu produs în California, respectiv 29 în 1933 în dezastrul de la Griffith Park din Los Angeles.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
3.1 ° C
3.8 °
1.6 °
84 %
2.7kmh
71 %
mar
4 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...