Rromii din Franța acuzaţi că răpesc copii

0

Mai multe atacuri neprovocate asupra comunităţii rromilor din Franţa au erupt după ce numeroase acuzaţii false despre răpirea unor copii au apărut pe reţelele de socializare, relatează BBC.

Cu toate acestea, poliţiştii spun că avertizările despre „un bărbat într-o dubiţă” care răpeşte copii de pe străzi sunt „total nefondate”.

În jur de 20 de persoane au fost arestate luni noapte, după ce au atacat comunitatea rromilor cu arme improvizate. Şeful poliţiei din una dintre suburbii avertizează poliţiştii despre o „psihoză care începe să se răspândească”.

Declaraţii despre un bărbat într-o dubiţă care răpeşte copii, cel mai probabil pentru trafic de minori şi trafic ilegal cu organe, s-au răspândit în ultimele săptămâni.

Uneori dubiţa este roşie, uneori galbenă, în regiuni diferite, ori de origine română ori bulgară. Acuzaţiile s-au răspândit cu rapiditate pe reţele de socializare precum Whatsapp şi Snapchat.

Cu toate acestea, nu există dovezi concrete, relatează BBC.

Atacurile de luni noapte asupra comunităţii rromilor au avut loc în nord-estul oraşului Paris. Postul francez de televiziune BFMTV spune că atacatorii s-au înarmat cu bâte de baseball, cuţite şi pietre. Între două regiuni, 70 de persoane au făcut parte din „mulţimea răzbunătoare”.

Autorităţile oraşului s-au alăturat poliţiei şi au spus că nu există niciun caz de persoane dispărute, care ar fi putut fi răpite în acest fel.

+0 -0
se încarcă...