Tragedie aviatică la Moscova. Bilanţul victimelor: 41 de morţi

0

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei de pasageri, informează BBC.

Doi minori şi un membru al echipajului şi-au pierdut viaţa după ce un incendiu a izbucnit la bordul aeronavei companiei Aeroflot, relatează presa rusă.

Un martor spune că este un „miracol” faptul că au supravieţuit atâtea persoane, 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului aflându-se la bordul avionului.

„37 de persoane au supravieţuit – 33 de pasageri şi patru membri ai personalului”, anunţă un oficial din comisia de investigaţie, Yelena Markovskaya. Cinci persoane au fost internate în spital.

Aeroflot, compania aeriană naţională a Rusiei, declară că aeronava a efectuat o întoarcere forţată la aeroport din cauza unor „motive tehnice”. Numeroase zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

Ce s-a întâmplat cu avionul?

Aeronava de tip Sukhoi Superjet-100 a decolat de pe aeroportul Sheremetyevo cu destinaţia Murmansk. Echipajul a emis un semnal de alarmă în urma unor „defecţiuni” care au apărut la scurt timp după decolare.

După aterizarea de urgenţă, motoarele aeronavei au fost cuprinse de flăcări pe pista aeroportului, afirmă compania Aeroflot într-un comunicat. Echipajul aflat la bord „a făcut tot posibilul pentru a salva pasagerii”, aceştia fiind evacuaţi în 55 de secunde, adaugă compania.

O listă a supravieţuitorilor identificaţi până acum a fost publicată, aceasta urmând să fie actualizată imediat ce apar noi informaţii.

Interfax citează o sursă care anunţă că motoarele au izbucnit în flăcări în urma aterizării dificile, contrar relatărilor iniţiale care informau că incendiul a izbucnit în timpul zborului. Potrivit presei din Rusia, aeronava nu a reuşit să aterizeze din prima încercare.

Guvernatorul interimar al oraşului Murmansk, Andrey Chibis, declară că familiile celor morţi vor primi daune compensatorii în valoare de 11.630 de lire sterline fiecare, în timp ce victimele din spital vor primi 5.815 lire sterline fiecare.

Cum au supravieţuit pasagerii?

La scurt timp după aterizarea avionului, în mediul online au apărut filmări care arătau pasagerii folosind toboganele de urgenţă pentru a evacua aeronava cuprinsă de flăcări. Mikhail Savchenko susţine că se afla la bordul aeronavei atunci când aceasta fost cuprinsă de flăcări pe pista aeroportului.

Bărbatul a publicat o filmare cu pasagerii care se îndepărtau de avionul în flăcări, spunând că „este în siguranţă”. „Sunt viu şi nevătămat”, adăuga acesta.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a afla circumstanţele care au dus la incident, potrivit presei din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi fost informat despre accidentul aviatic şi şi-a exprimat condoleanţele pentru familiile victimelor.

+0 -0
se încarcă...