nineteen − 5 =

A password will be e-mailed to you.

Cel puţin şase persoane au murit în Jakarta, în urma confruntărilor de miercuri între forţele de ordine şi manifestanţii care protestau faţă de realegerea lui Joko Widodo în funcţia de preşedinte, relatează site-ul agenţiei Dpa.

„Până la ora 9.00, au fost înregistrate şase victime”, a informat guvernatorul capitalei Jakarta, Anies Basweden.

Alte 200 de persoane au fost rănite în urma protestelor violente.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Dedi Prasetyo, a informat că autorităţile au fost nevoite să utilizeze gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii care protestau la Jakarta.

Acesta a adăugat că manifestanţii au dat foc unei clădiri a poliţiei. În acest context, 20 de persoan au fost acuzate de instigare la violenţă şi reţinute.

Comisia Electorală Generală (KPU) de la Jakarta a confirmat rezultatul unei numărători private, care anunţa că Widodo a obţinut 55,5% din voturi, faţă de cele 44,5 procente obţinute de contracandidatul său, Prabowo Subianto. Astfel, Widodo a obţinut peste 85 de milioane de voturi din totalul de 154 de milioane valabil exprimate, însă Prabowo Subianto a declarat că, în opinia sa, au existat numeroase nereguli în cadrul procesului electoral. Peste 1.000 de persoane au protestat la Jakarta faţă de realegerea lui Widodo.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...