vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalStatele Unite şi Mexic au ajuns la un acord privind fluxul de...

Statele Unite şi Mexic au ajuns la un acord privind fluxul de migranţi

Statele Unite şi Mexic au ajuns vineri la un acord privind gestionarea fluxului de migranţi, după ce Mexicul a acceptat să ia „măsuri fără precedent” pentru a evita taxele vamale ce urmau să fie impuse luni de Administraţia Donald Trump, relatează BBC şi Reuters.

Mexicul a acceptat să extindă un program controversat privind acordarea de azil şi să trimită mai mulţi militari la graniţe pentru a combate fluxul de migranţi care încearcă să ajungă din America Centrală în Statele Unite.

Prin intermediul unei declaraţii comune, emise după trei zile de negocieri bilaterale, cele două ţări au transmis că migranţii care doreau azil în Statele Unite vor fi trimişi în Mexic pe durata proceselor.

Preşedintele american Donald Trump a transmis că Mexicul a decis să ia măsuri pentru „a reduce sau elimina” fluxul de migranţi, ceea ce a dus la suspendarea taxelor vamale ce urmau să fie impuse luni.

„Sunt fericit să vă informez că Statele Unite au ajuns la un acord cu Mexicul. Taxele vamale ce urmau să fie implementate luni împotriva Mexicului au fost suspendate”, a declarat Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

„Mexicul a acceptat să ia măsuri dure pentru a combate fluxul de migranţi care traversează ţara, spre graniţa noastră de sud. Aceeste măsuri vor reduce semnificativ, sau vor elimina imigraţia ilegală din Mexic spre Statele Unite. Detaliile acordului vor fi publicate curând de Departamentul de Stat”, a adăugat preşedintele american.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...