Statele Unite şi Mexic au ajuns la un acord privind fluxul de migranţi

0

Statele Unite şi Mexic au ajuns vineri la un acord privind gestionarea fluxului de migranţi, după ce Mexicul a acceptat să ia „măsuri fără precedent” pentru a evita taxele vamale ce urmau să fie impuse luni de Administraţia Donald Trump, relatează BBC şi Reuters.

Mexicul a acceptat să extindă un program controversat privind acordarea de azil şi să trimită mai mulţi militari la graniţe pentru a combate fluxul de migranţi care încearcă să ajungă din America Centrală în Statele Unite.

Prin intermediul unei declaraţii comune, emise după trei zile de negocieri bilaterale, cele două ţări au transmis că migranţii care doreau azil în Statele Unite vor fi trimişi în Mexic pe durata proceselor.

Preşedintele american Donald Trump a transmis că Mexicul a decis să ia măsuri pentru „a reduce sau elimina” fluxul de migranţi, ceea ce a dus la suspendarea taxelor vamale ce urmau să fie impuse luni.

„Sunt fericit să vă informez că Statele Unite au ajuns la un acord cu Mexicul. Taxele vamale ce urmau să fie implementate luni împotriva Mexicului au fost suspendate”, a declarat Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

„Mexicul a acceptat să ia măsuri dure pentru a combate fluxul de migranţi care traversează ţara, spre graniţa noastră de sud. Aceeste măsuri vor reduce semnificativ, sau vor elimina imigraţia ilegală din Mexic spre Statele Unite. Detaliile acordului vor fi publicate curând de Departamentul de Stat”, a adăugat preşedintele american.

+0 -0
se încarcă...