Summitul UE de la Bruxelles a fost suspendat

0

Liderii statelor membre UE s-au reunit la Bruxelles pentru un mic-dejun, unde discută despre desemnarea şefilor principalelor structuri de conducere, după ce discuţiile au intrat în impas în noaptea de duminică spre luni. Liderii europeni trebuie să desemneze şefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate. Cehia şi Slovacia se opun în continuare propunerii ca socialistul Frans Timmermans să devină preşedinte al Comisiei Europene, a declarat pentru POLITICO un diplomat european.

Summitul UE care s-a desfăşurat duminică la Bruxelles a fost suspendat de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Consiliului, Preben Aamann.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat luni, în cadrul summit-ului european de la Bruxelles, că principiul primului candidat nu ar trebui să fie singurul criteriu luat în considerare pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, potrivit POLITICO.

De asemenea, Conte a declarat că nu este sigur că negocierile se vor încheia cu un acord luni.

Întrebat dacă este de acord ca Frans Timmermans, candidatul socialiştilor, să ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Conte a evitat să dea un răspuns. „Vom vedea”, a declarat el.

+0 -0
se încarcă...