spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalO nouă pană masivă de curent afectează Venezuela

O nouă pană masivă de curent afectează Venezuela

Cel puțin 14 state din Venezuela, dar și capitala țării, Caracas, sunt afectate începând de luni de o pană masivă de curent electric, aceasta fiind cea mai mare întrerupere a alimentării cu energie electrică din luna martie până în prezent.

Penele repetate de curent din martie au dus la agravarea crizei economice în care se află țara. La acea vreme, președintele Nicolas Maduro a declarat că problemele cu alimentarea cu energie electrică au fost provocate de un sabotaj planificat de către Statele Unite, însă nu a prezentat dovezi în acest sens.

Potrivit specialiștilor, sistemul de distribuție a energiei electrice din Venezuela este puternic afectat de lipsa investițiilor și a lucrărilor de întreținere.

Ministrul Informațiilor, Jorge Rodriguez, a declarat că pana de luni a fost cauzată de un „atac electromagnetic”, însă nu a oferit dovezi în acest sens. El a adăugat că autoritățile lucrează pentru a remedia situația.

Potrivit Reuters, alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru doar zece minute în statul Bolivar, din regiunea sud-estică a țării, unde se află și hidrocentrala Guri, care produce cea mai mare parte a energiei electrice din Venezuela. Energia electrică în acest stat a fost, însă, întreruptă din nou.

Venezuela, țara cu cele mai mari resurse de petrol din lume, se confruntă în ultimii ani cu o criză economică ce a dus la hiperinflație și la o lipsă acută de alimente și medicamente. Din cauza situației precare a economiei naționale, patru milioane de venezueleni au părăsit țara în ultimii ani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...