nine − 6 =

A password will be e-mailed to you.

Cel puțin 14 state din Venezuela, dar și capitala țării, Caracas, sunt afectate începând de luni de o pană masivă de curent electric, aceasta fiind cea mai mare întrerupere a alimentării cu energie electrică din luna martie până în prezent.

Penele repetate de curent din martie au dus la agravarea crizei economice în care se află țara. La acea vreme, președintele Nicolas Maduro a declarat că problemele cu alimentarea cu energie electrică au fost provocate de un sabotaj planificat de către Statele Unite, însă nu a prezentat dovezi în acest sens.

Potrivit specialiștilor, sistemul de distribuție a energiei electrice din Venezuela este puternic afectat de lipsa investițiilor și a lucrărilor de întreținere.

Ministrul Informațiilor, Jorge Rodriguez, a declarat că pana de luni a fost cauzată de un „atac electromagnetic”, însă nu a oferit dovezi în acest sens. El a adăugat că autoritățile lucrează pentru a remedia situația.

Potrivit Reuters, alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru doar zece minute în statul Bolivar, din regiunea sud-estică a țării, unde se află și hidrocentrala Guri, care produce cea mai mare parte a energiei electrice din Venezuela. Energia electrică în acest stat a fost, însă, întreruptă din nou.

Venezuela, țara cu cele mai mari resurse de petrol din lume, se confruntă în ultimii ani cu o criză economică ce a dus la hiperinflație și la o lipsă acută de alimente și medicamente. Din cauza situației precare a economiei naționale, patru milioane de venezueleni au părăsit țara în ultimii ani.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...