Parlamentul britanic, suspendat oficial pentru o lună de zile

0

Parlamentul Marii Britanii a fost suspendat, luni seară, după cea mai lungă sesiune din ultimii 350 de ani. Urmează să aibă o pauză neobișnuit de lungă, dorită de premierul Boris Johnson.

Înainte să-și încheie activitatea pentru mai bine de o lună, Legislativul a mai câștigat însă câteva lupte cu Executivul.

Organizarea de alegeri anticipate, așa cum ar fi vrut premierul, a fost din nou respinsă.

De asemenea, Executivul a fost obligat să publice documente guvernamentale legate de suspendarea Parlamentului și de pregătirile pentru Brexit fără acord.

În paralel, Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care îl obligă pe Boris Johnson să solicite o nouă amânare a Brexitului, dacă nu ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană în octombrie. Totuși, premierul britanic a spus că este hotărât să nu ceară nicio prelungire și i-a acuzat pe parlamentari că îi îngreunează negocierile cu Bruxelles-ul.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Guvernul va continua să negocieze o înțelegere. Dar în paralel ne pregătim să ieșim fără așa ceva și mă voi duce la summitul crucial de la Bruxelles, din 17 octombrie. Indiferent câte mijloace inventează Parlamentul ca să-mi lege mâinile, voi încerca din răsputeri să ajung la o înțelegere care să țină cont de interesul național. Acest Guvern nu va mai întârzia Brexitul”.

Deja ai votat!
se încarcă...