Măsuri în Hong Kong. Zeci de persoane arestate

0
Măsuri în Hong Kong. Zeci de persoane arestate

Autorităţile din Hong Kong au informat marţi că 77 de persoane au fost arestate pentru că au încălcat o lege care le interzice protestatarilor să poarte măşti faciale în timpul manifestaţiilor, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cel puţin 200 de magazine şi alte clădiri au fost afectate încă de la izbucnirea protestelor spontane de vineri, iar autorităţile au fost nevoie să folosească gaze lacrimogene, a informat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei.Cel puţin 200 de magazine şi alte clădiri au fost afectate încă de la izbucnirea protestelor spontane de vineri, iar autorităţile au fost nevoie să folosească gaze lacrimogene, a informat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei.

Mii de persoane au participat vineri la manifestaţiile spontane, desfăşurate în Hong Kong, după ce şefa Executivului, Carrie Lam, a anunţat că va adopta o lege care să le interzică protestatarilor să poarte măşti în timpul protestelor, relatează postul BBC.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de patru luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 1.400 de protestatari au fost reţinuţi de la începutul protestelor, iar mulţi sunt inculpaţi.

+0 -0

se încarcă...