Intervenție brutală a poliției împotriva studenților din Hong Kong

0

Poliția din Hong Kong a descins în forță în campusul Universității Politehnice din oraș, unde erau baricadați de o săptămână sute de studenți care demonstreză împotriva autoritarismului.

Înainte de intervenție, forțele de ordine blocaseră toate ieșirile și străzile din jur. La rândul lor, ca să-i țină pe polițiști la distanță, tinerii dăduseră foc baricadelor.

Mai mulți studenți au fost arestați și cel puțin 10 au ajuns la spital, ca urmare a descinderii forțelor de ordine.

Poliția avertizase că este dispusă să folosească muniție de război, dacă protestatarii nu încetează cu violența. Ieri, un militar a fost rănit de o săgeată trasă de unul din tinerii baricadați în universitate.

Președintele Universității Politehnice din Hong Kong, profesorul Teng Jin-gung, a publicat luni dimineață un videoclip în care anunță obținerea unei suspendări temporare a utilizării violenței cu forțele de ordine și solicită protestatarilor „părăsirea campusului în pace”. La scurt timp după publicarea acestuia poliția a lansat gaze lacrimogene împotriva celor care încercau să părăsească clădirea instituției.

Mediafax relatează că publicația chineză The Global Times a catalogat participanții la protest ca fiind „teroriști” care au transformat zona Universității într-una „de război”.

Protestatarii „au devenit complet isterici și au acționat ca teroriștii atacând poliția cu arme letale, țintind rezidenți inocenți și transformând campusurile în terenuri de luptă”, a scris publicația.

Deja ai votat!
se încarcă...