spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInternaționalIntervenție brutală a poliției împotriva studenților din Hong Kong

Intervenție brutală a poliției împotriva studenților din Hong Kong

Poliția din Hong Kong a descins în forță în campusul Universității Politehnice din oraș, unde erau baricadați de o săptămână sute de studenți care demonstreză împotriva autoritarismului.

Înainte de intervenție, forțele de ordine blocaseră toate ieșirile și străzile din jur. La rândul lor, ca să-i țină pe polițiști la distanță, tinerii dăduseră foc baricadelor.

Mai mulți studenți au fost arestați și cel puțin 10 au ajuns la spital, ca urmare a descinderii forțelor de ordine.

Poliția avertizase că este dispusă să folosească muniție de război, dacă protestatarii nu încetează cu violența. Ieri, un militar a fost rănit de o săgeată trasă de unul din tinerii baricadați în universitate.

Președintele Universității Politehnice din Hong Kong, profesorul Teng Jin-gung, a publicat luni dimineață un videoclip în care anunță obținerea unei suspendări temporare a utilizării violenței cu forțele de ordine și solicită protestatarilor „părăsirea campusului în pace”. La scurt timp după publicarea acestuia poliția a lansat gaze lacrimogene împotriva celor care încercau să părăsească clădirea instituției.

Mediafax relatează că publicația chineză The Global Times a catalogat participanții la protest ca fiind „teroriști” care au transformat zona Universității într-una „de război”.

Protestatarii „au devenit complet isterici și au acționat ca teroriștii atacând poliția cu arme letale, țintind rezidenți inocenți și transformând campusurile în terenuri de luptă”, a scris publicația.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...