O mașină a intrat, aparent intenționat, într-un grup de elevi, la Londra

0

O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite după ce un individ le-a lovit cu un vehicul, luni după-amiază, într-un gest aparent deliberat, la periferia Londrei.

Incidentul rutier a avut loc în zona Willingale, situată la periferia nordică a Londrei, în jurul orei 15:20. Un individ a lovit cu un autoturism marca Ford un grup de persoane, majoritatea elevi de la Liceul „Debden Park”, care tocmai ieșiseră de la cursuri.

Un elev în vârstă de 12 ani a murit, iar alte cinci persoane cu vârste cuprinse între 13 şi 23 de ani au fost rănite în incident.

Anchetatorii suspectează că este vorba de un gest deliberat şi au reușit să-l aresteze – după ce în primă fază l-au căutat activ – pe presupusul şofer al maşinii, un bărbat în vârstă de 51 de ani. El va fi pus sub acuzare pentru omor și tentativă de omor.

La locul incidentului rutier au fost mobilizate 15 ambulanţe şi zece echipaje de poliţie.

Incidentul intervine la câteva zile de la atacul – considerat de natură teroristă – de pe Podul Londrei, când un individ condamnat pentru infracțiuni teroriste și eliberat condiționat a înjunghiat cinci oameni. Două dintre victime au murit, iar atacatorul a fost împușcat mortal de poliție.

Măsurile de securitate au fost sporite, în condițiile în care Londra găzduiește, marți și miercuri, un summit aniversar al NATO, la care participă și Donald Trump.

Deja ai votat!
se încarcă...