Avion militar cu 38 de persoane la bord, dispărut în drum spre Antarctica

0

Autorităţile militare din Chile au anunţat luni că au pierdut ”contactul radio” cu un avion militar cu 38 de persoane la bord, care decolase din Punta Arenas (sud) spre o bază din Antarctica.

Aeronava C-130 Hercules decolase din capitala chiliană Santiago spre baza din Antarctica a țării, au informat Forțele Aeriene într-un comunicat.

Contactul radio nu a mai fost posibil de la ora locală 18:00.

La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane, între care 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri.

Avionul, care a decolat de la baza aeriană Chabunco din Punta Arenas (la peste 3.000 km sud de capitala Santiago), efectua misiuni de suport logistic şi transporta personal care urma să verifice o conductă de petrol plutitoare care alimentează cu carburant baza.

După ce avionul a pierdut contactul, Forțele Aeriene au declarat stare de alertă și au mobilizat o echipă de căutare și salvare, activând resursele Forțelor Aeriene din Santiago şi din sudul ţării.

A fost lansată o operaţiune de salvare cu avioane şi nave ale Marinei chiliene, potrivit sursei citate.

Preşedintele Sebastian Pinera, ”consternat” de dispariţia avionului militar, a anunţat pe Twitter că va merge la Punta Arenas pentru a superviza ”operaţiunile de căutare şi desfăşurarea echipelor de salvare”.

Autoritățile aeriene și maritime continuă să caute supraviețuitori în zona ultimei locații cunoscute a avionului și să informeze familiile pasagerilor de la bord, potrivit Forțelor Aeriene.

Deja ai votat!
se încarcă...