Un avion cu 128 de pasageri a aterizat de urgență în Spania

0

Un avion Air Canada cu 128 de pasageri la bord s-a învârtit mai mult de două ore deasupra Spaniei pentru a goli rezervoarele în vederea unei aterizări de urgență. Aceasta s-a desfășurat fără incidente, potrivit presei spaniole. Aparatul tip Boeing 767 a decolat de pe aeroportul Barajas din Madrid, cu destinația Toronto, dar a raportat probleme la unul dintre motoare și pierderea unei roți din trenul de aterizare.

În cele din urmă, avionul a aterizat cu bine. La rularea pe pistă aeronava a fost însoțită de mașini ale pompierilor, pregătite să intervină în caz de incendiu, însă nu a fost cazul.

Sindicatul piloţilor spanioli SEPLA a scris pe Twitter, fără să citeze niciun fel de surse, că o parte din trenul de aterizare al avionului s-a desprins şi ar fi pătruns într-unul dintre motoarele avionului.

Dat fiind că este vorba despre un zbor transoceanic pe punctul de a începe, avionul are rezervorul plin cu combustibil de care trebuie să scape, manevră care se aşteaptă să dureze circa două ore, potrivit unor surse din Enaire.

Deja ai votat!
se încarcă...