Un tren a deraiat în Italia, în apropiere de Milano. Doi morți și 28 de răniţi

0

Grav incident feroviar nu departe de Milano. Un tren de mare viteză a deraiat între localitățile Piacenza și Casalpusterlengo, relatează Sergiu Balaban, corepondent Digi24 în Italia. Trenul cu pasageri a deraiat în jurul orei locale 6:00. În acest moment la fața locului sunt echipele de salvatori și pompieri din Lombardia și Emilia Romagna. 

Traficul feroviar din ambele direcții a fost deviat pe o altă rută și sunt întârzieri de aproape 1 oră. Nu se știe persoane au fost implicate, presa vorbește de doi morți și 28 de răniți.

Trenul plecase din Milano la prima oră a dimineții și avea ca destinație Salerno, iar porțiunea pe care a deraiat este una cu o infrastructură bună, unde le este permis acestor trenuri de mare viteză să depășească 300 de kilometri la oră. Un Frecciarossa, adică exact modelul trenului deraiat trece pe acolo cu 320 de kilometri la oră.

După primele indicii, se pare vagonul locomotivă s-ar fi desprins de restul trenului, s-ar fi lovit de niște paleți cu marfă și ar fi înaintat pe lângă șine în jur de patru sute de metri până s-a izbit de un panou de electricitate. Următorul vagon s-a răsturnat, celelalte par a fi intacte.

Aceste trenuri de mare viteză au de regulă ori 8 ori 11 vagoane cu tot cu locomotiva și pot transporta între 400 și 600 de călători în funcție de model.

Bilanțul provizoriu vorbește de 2 victime, ambii mecanici, care aveau în jur de 30 de ani. Dintre cei 28 de răniți, unul singur se află în stare gravă.

Zona a fost deja delimitată și sunt așteptați specialiștii care trebuie să afle cauzele deraierii și viteza trenului pe acea porțiune.

Deja ai votat!
se încarcă...