Coronavirusul s-a transmis și la feline

0

O femelă de tigru malaezian de la grădina zoologică din Bronx a fost testată pozitiv cu coronavirus, anunţă BBC. Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Bronx afirmă că rezultatul testului a fost confirmat de Laboratorul Naţional pentru Servicii Veterinare din Iowa.

Nadia, în vârstă de patru ani, sora ei Azul, precum şi doi tigri Amur şi trei lei africani au o tuse seacă dar se estimează ca ei se însănătoşească în câteva zile.

Se pare că felinele s-au infectat de la un îngrijitor. Lor le-a scăzut uşor apetitul, dar altfel sunt în stare bună, sub îngrijire veterinară, sunt vioaie şi interacţionează cu cei care le îngrijesc.

Reprezentanţii grădinii zoologice afirmă că nu ştiu cum evoluează virusul la animale precum tigrii şi leii pentru că diferitele specii pot reacţiona diferit la noile tipuri de infecţii, dar animalele vor fi monitorizate cu atenţie.

Niciuna dintre celelalte feline ale grădinii zoologice nu prezintă simptome de coronavirus.

Acest lucru ar trebui să pună de gânduri pe guvernanții din întreaga lume, care susțineau că animalele de companie, câinii și pisicile, ultimele tot din clasa felinelor, nu transmit și nu se îmbolnăvesc de coronavirus. În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici pot fi infectate de virus. „În orice caz, trebuie să ne spălăm tot timpul mâinile cu apă și săpun după ce intrăm în contact cu animalele de companie”, este mesajul postat pe site-ul Ministerului Sănătății.

+5 -1
se încarcă...