spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalFacebook: Website-urile de ştiri create de organizaţii politice nu se vor mai...

Facebook: Website-urile de ştiri create de organizaţii politice nu se vor mai bucura de aceleaşi privilegii ca media independente

Website-urile de ştiri create de organizaţii politice nu se vor mai bucura de aceleaşi privilegii ca media independente, a anunţat marţi Facebook, citată miercuri de France Presse.

Gigantul reţelelor sociale constată că există un număr „în creştere” de aşa-numite publicaţii informative, direct legate de partide sau personalităţi politice, care sunt de fapt dedicate în principal „influenţării politicilor publice sau a alegerilor”, potrivit unui comunicat.

Aceste „mass-media” vor putea să rămână pe platformă, dar să nu apară pe Facebook News, secţiunea sa de ştiri ce difuzează articole din cotidiene, reviste şi site-uri partenere.

Astfel de pagini vor fi considerate ca entităţi politice şi nu vor mai putea difuza informaţii prin mesageriile Messenger şi WhatsApp.

Aceste media partizane, considerate impostoare, de multe ori se prezintă ca site-uri de ştiri locale. În practică, ele redifuzează în esenţă articole mai mult sau mai puţin modificate din alte surse.

„Lucrăm în mod constant cu partenerii pentru a înţelege noile riscuri, să vedem ce poate merge prost şi să ne asigurăm că suntem bine pregătiţi pentru diferite scenarii posibile”, a declarat Guy Rosen, vicepreşedinte al grupului responsabil de integritatea platformei, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Google a anunţat săptămâna trecută că agenţii de publicitate politică ce se prezintă ca site-uri de informaţii locale nu vor mai putea face publicitate din septembrie.

Şi Twitter a interzis toată publicitatea cu caracter politic în toamnă, inclusiv cea făcută de media ce primesc finanţare de la partide şi comitete politice.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...