Noi restricţii în Europa

Europa a atins miercuri un nou record al numărului de infectări cu SARS-COV-2. Multe țări comunitare au introdus deja noi restricții pentru a încetini răspândirea Covid. Pandemia ia amploare în state precum Franța, Germania și Cehia.

Franţa se menține în topul celor mai afectate state europene. Ieri a înregistrat aproape 19.000 de cazuri noi. Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei. La începutul săptămânii în Paris s-a impus stare maximă de alertă sanitară. Cafenelele, barurile și sălile de sport și-au închis porțile, iar numărul de persoane din centre comerciale a fost redus.

Miercuri, Germania a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cu peste 1.200 mai multe decât în urmă cu o zi, şi cel mai ridicat bilanţ pe o zi înregistrat începând din data de 11 aprilie.

Nici Spania nu stă mai bine. Vedem că ieri a înregistrat peste 6 500 de cazuri. Madridul și alte 9 orașe din jurul capitalei au reintrat în carantină. Barurile și restaurantele se închid la ora 22.00. Nu sunt permise reuniunile mai mari de șase persoane.

Barurile și cafenelele din Bruexelles se închid pentru o lună

Cafenelele şi barurile se vor închide de joi dimineaţă pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, care se accelerează în capitala Belgiei, au anunţat autorităţile. Măsura este prevăzută să rămână în vigoare o lună, până pe 8 noiembrie. Consumul de alcool în spaţiul public este interzis şi în cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului regional. Restaurantele pot rămâne deschise.

Belgia a înregistrat în ultimele şapte zile o medie zilnică de aproape 2.500 de noi infectări, o creştere cu 57% faţă de săptămâna precedentă.

Numărul cazurilor crește și în Italia. Autoritățile au prelungit starea de urgență până pe 31 ianuarie 2021. De asemenea, masca de protecție este obligatorie și în exterior.

Cehia atinge un nou record de infectări. Ieri a avut aproape 5.000 de cazuri, ceea ce înseamnă o creștere de patru ori începând din 25 august. Autoritățile au decis reducerea numărului de participanți la adunările publice, iar școala trece în online în multe unități de învățământ.

Și Olanda a ajuns ieri la aproape 5.000 de cazuri. Autoritățile avertizează că va fi nevoie de restricții mai dure dacă numărul infecțiilor și internărilor continuă să crească atât de rapid.

În Bulgaria, datele oficiale furnizate joi arată un număr record de cazuri noi de infectare, 437. Acesta ridică la 22.743 bilanţul total, în timp ce numărul deceselor este de 873, dintre care 11 de la raportarea precedentă.

Polonia anunță ”toleranţă zero”

Polonia a înregistrat un nivel record al noilor cazuri zilnice de infectare cu COVID-19. Confirmând 3.003 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. În prezent, 51 de zone din Polonia sunt clasificate ca fiind galbene sau roşii, dar începând de sâmbătă numărul acestora ar putea să depăşească 100, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime din suprafaţa ţării ar fi vizată de restricţii suplimentare.

Polonia a anunţat marţi ”toleranţă zero” pentru cei care încalcă restricţiile impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, cu reguli mai dure şi mai stricte.

Deja ai votat!