Profesor francez decapitat în apropiere de Paris

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat vineri, în apropiere de Paris. Ulterior, atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie.

Presa franceză spune că victima era profesor de istorie la un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine. El le-ar fi arătat elevilor, la un curs despre libertatea de exprimare, caricaturile controversate cu profetul Mahomed publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Trupul neînsuflețit al profesorului decapitat a fost descoperit de polițiști în timp ce urmăreau un suspect pe care îl reperaseră având asupra lui un cuțit de bucătărie. Suspectul a luat-o la fugă, a refuzat să se supună somațiilor și să lase arma jos. Ba mai mult, a început să fie agresiv, moment în care polițiștii au tras, ulterior bărbatul fiind declarat decedat.

Agresorul și-ar fi revendicat atacul pe Twitter, unde a postat imagini macabre cu victima decedată. „Lui Macron, șeful necredincioșilor, ți-am executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mahomed”, a scris atacatorul. Contul lui a fost suspendat la scurt timp.

Deja ai votat!