Președintele Poloniei, infectat cu coronavirus

0

Preşedintele polonez Andrzej Duda (48 de ani) a fost testat pozitiv la noul coronavirus, dar se simte bine, a anunţat ministrul secretar de stat pentru administraţia prezidenţială Blazej Spychalski, conform G4Media.ro.

„Preşedintele a fost testat ieri (vineri – n.r.) pentru noul coronavirus. Rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv. Preşedintele este bine. Suntem în contact cu serviciile medicale relevante”, a precizat Spychalski.

Infectarea lui Duda are loc în contextul în care ţara se confruntă cu o creștere rapidă a numărului cazurilor de COVID-19, ajungând vineri la un record de peste 13.600.

Andrzej Duda, în vârstă de 48 de ani, care a câștigat în acest an al doilea mandat, are în mare parte un rol ceremonial, dar are puterea de a bloca legislaţia adoptată de parlament folosindu-şi dreptul de veto. El este un aliat al Partidului Lege şi Justiţie (PiS) la putere.

De sâmbătă în Polonia vor intra în vigoare mai multe restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, inclusiv o închidere de două săptămâni a restaurantelor şi barurilor.

Deja ai votat!
se încarcă...