spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalCoronavirus: Marea Britanie va începe vaccinarea personalului medical de săptămâna viitoare

Coronavirus: Marea Britanie va începe vaccinarea personalului medical de săptămâna viitoare

Autoritățile responsabile de sănătatea publică din Marea Britanie sunt pregătite să înceapă distribuirea vaccinului Oxford AstraZeneca începând de lunea viitoare, transmite Reuters citând informații publicate de The Sun.

Surse medicale au relatat pentru ziarul britanic că angajații unui spital major din Londra au fost informați că vor primi primele doze ale vaccinului dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Oxford în parteneriat cu compania farmaceutică AstraZeneca începând din 2 noiembrie.

Vaccinul este încă testat dar un efort major a fost dispus pentru a avea un spital cunoscut la nivel mondial pregătit imediat ce acesta primește undă verde, The Sun relatând că dispune informații potrivit cărora alte teste clinice au fost sistate temporar la spitalul respectiv și toate resursele pregătite pentru a vaccina mii de angajați sanitari.

Spitalul va fi unul din primele din lume care va vaccina personalul medical împotriva coronavirusului.

Potrivit unor informații publicate duminică de un alt ziar britanic, conducerea spitalului George Eliot din Warwickshire „a fost înștiințată să se pregătească pentru demararea unui program de vaccinare împotriva Covid a personalului la începutul lunii decembrie”.

Departamentul de sănătate al Regatului Unit (NHS) a anunțat noaptea trecută că: „NHS are o istorie de a livra programe de vaccinare și va lucra cu partenerii din sistemul de sănătate pentru a asigura că un vaccin anti-Covid-19 va putea fi livrat în siguranță și eficient”.

„Un vaccin împotriva Covid-19 va fi livrat doar după ce a fost demonstrat ca fiind sigur și eficient în urma testelor clinice robuste și aprobat de către autoritatea de reglementare independentă”, a adăugat NHS.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...