Atac terorist în biserica Notre Dame din Nisa. O victimă a fost decapitată

Atac terorist cu armă albă a avut loc în orașul francez Nisa. Un bărbat a atacat cu cuțitul mai multe persoane, joi dimineața, în biserica Notre Dame din Nisa.

Ministrul de interne Gérald Darmanin a anunțat că a fost convocată o reuniune de criză.

Potrivit presei franceze, trei persoane au decedat, iar atacatorul este rănit grav. Două persoane au murit pe loc, iar una dintre persoanele rănite a murit ulterior. Sunt două femei și un bărbat. Suspectul și-a atacat victimele la gât, iar una dintre ele ar fi paznicul bisericii. Una dintre victime a fost decapitată. Ancheta a fost preluată de Parchetul antiterorist.

După atac, suspectul ar fi încercat să se ascundă în toaleta bisericii. Poliția l-a depistat și a deschis focul. Martorii au povestit că inclusiv în timp ce i se acordau primele îngrijiri medicale bărbatul n-ar fi încetat să spună „Allah Akbar”. Ulterior a fost transportat la spital.

Biserica Catolică a reacționând spunând că este un act dezgustător, iar președintele Parlamentului European, David Sassoli, a cerut cetățenilor să se unească împotriva violenței și „a celor care caută să incite la ură și să răspândească ura”.

Și Consiliul francez al cultului musulman a condamnat cu fermitate acest „atac terorist”.

Deja ai votat!