Belgia revine în carantină, începând de duminică noaptea

0
FOTO ARHIVA

Belgia revine la carantină și impune măsuri stricte în urma creșterii numărului de infecții cu coronavirus, a internărilor din spitale și a deceselor, a anunțat vineri premierul Alexander De Croo, în cadrul unei conferințe de presă, conform brusselstimes.com.

„Țara noastră este în stare de urgență sanitară. Presiunea pe spitale este imensă, personalul medical este supus unui efort inuman. În ultima săptămână, 100.000 de concetățeni au fost infectați, nu vedem nicio schimbare, prin urmare e necesar să trecem la măsuri mai stricte”, a transmis premierul.

Măsurile de carantină includ suspendarea tuturor afacerilor neesențiale, incluzând frizeriile, iar supermarketurile vor putea să comercializeze exclusiv produse esențiale.

„Ne întoarcem într-un blocaj strict, care are un singur scop: să ne asigurăm că sistemul nostru de sănătate nu se prăbușește”, a spus De Croo.

Măsurile vor intra în vigoare duminică seara și vor rămâne în vigoare până pe 13 decembrie.

Primirea vizitatorilor la domiciliu nu mai este permisă, cu excepția unui singur „contact apropiat”. Oamenilor care locuiesc singuri li se permite să aibă două contacte. În aer liber, întrunirile pot avea loc în continuare în grupuri de maxim patru persoane, respectându-se distanța socială și purtarea măștii de față. Magazinele neesențiale vor fi închise.

Deja ai votat!