Nou atac în Franța: Preot ortodox împușcat la Lyon

Un preot ortodox a fost împușcat și rănit grav, sâmbătă, într-un atac comis în fața unei biserici, în orașul francez Lyon (sud-est), de un atacator care apoi a fugit, au informat surse din poliție.

Atacatorul a tras de două ori cu arma asupra preotului, în jurul orei locale 16.00 (17.00, ora României), în timp ce acesta închidea biserica.

Potrivit surselor din poliție, preotul a primit apoi îngrijiri la fața locului, fiind rănit foarte grav.

Potrivit AFP, preotul ortodox este de naționalitate greacă.
De asemenea, potrivit agenției franceze, atacatorul era înarmat cu o puşcă cu ţeavă retezată.
Atacul are loc la două zile după ce un individ care striga „Allahu Akbar!” a decapitat o femeie și a ucis alte două persoane într-o biserică din orașul francez Nisa, precum și la două săptămâni după ce un profesor care preda la o școală dintr-o suburbie a Parisului a fost decapitat de un cecen în vârstă de 18 ani, revoltat se pare de faptul că profesorul le-ar fi arătat elevilor la clasă caricaturi cu Profetul Mahomed.
După atentatul de la Nisa, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat suplimentarea de la 3.000 la 7.000 a soldaţilor pentru operaţiunea Sentinel pentru a proteja lăcaşele de cult şi şcolile.

Acestora li se vor adăuga aproximativ 7.000 de membri ai forţelor de ordine, dintre care jumătate jandarmi în rezervă, care vor fi puşi la dispoziţia prefecţilor de luni pentru a asigura securitatea.

Deja ai votat!