vineri, aprilie 19, 2024
AcasăInternaționalJoe Biden a fost ales preşedinte al SUA

Joe Biden a fost ales preşedinte al SUA

Alegerile prezidențiale din SUA  s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, candidatul, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul. Potrivit celor mai recente proiecții, Biden a depășit numărul minim necesar de electori, conform proiecțiilor.

Prima reacție a lui Joe Biden, după ce mai multe canale media l-au desemnat drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, a venit pe Twitter și a fost la fel de ponderată precum au fost și declarațiile publice ale fostului vicepreședinte din ultimele zile.

America, sunt onorat că m-ai ales pe mine să conduc țara noastră măreață”, au fost primele cuvinte ale lui Joe Biden, într-o aluzie ușor ironică la expresia favorită a lui Donald Trump.

„Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit aceasta: voi fi președintele tuturor americanilor – fie că ați votat pentru mine sau nu. O să fiu la înălțimea încrederii pe care mi-ați acordat-o” – a scris Joe Biden pe Twitter.

Toate mesajele sale publice din ultimele zile s-au axat pe ideea de reconciliere și unitate națională, pe promisiunea că va fi un președintele imparțial, care îi va reprezenta pe toți americanii. Este un stil care contrastează în mod evident cu cel al președintelui în exercițiu Donald Trump, care a polarizat societatea americană.

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a sărbători 

Mii de oameni au ieșit în stradă în Washington, în apropiere de Casa Albă, pentru a sărbători victoria lui Joe Biden. Oamenii au sărbătorit de asemenea în Philadelphia, New York, Chicago și Atlanta, potrivit CNN.

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

Iohannis l-a felicitat pe Biden

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden, candidatul democrat pentru Casa Albă, pe care proiecțiile îl dau drept câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA.

Felicitări președintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept să consolidăm și mai mult parteneriatul nostru strategic solid și dinamic, în toate componentele sale. România va continua să lucreze pentru întărirea securității, prosperității și rezilienței comunității noastre transatlantice”, a scris el pe Twitter.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...