Export de medicamente interzis către SUA

Guvernul canadian a anunţat sâmbătă interdicţie de export către Statele Unite pentru mai multe medicamente, inclusiv cele folosite la tratarea COVID-19, dacă aceste vânzări determină o criză de aprovizionare pe piața internă, transmite AFP

Interdicţia a fost impusă într-un moment în care o reformă promovată de preşedintele în exerciţiu Donald Trump intră în vigoare luni în Statele Unite, pentru a permite importul de medicamente din străinătate, cu scopul de a reduce preţurile.

Aceasta va permite în special farmaciştilor şi angrosiştilor să importe, vrac, anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă destinate pieţei canadiene, a explicat ministrul canadian al Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Măsura „a primit un sprijin semnificativ din partea SUA, iar orice adoptare de către industrie ar exacerba problema actuală a penuriei de medicamente în Canada”, se menţionează în comunicat.

„Sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm”, a declarat Patty Hajdu, ministrul Sănătăţii din Canada, care a anunţat adoptarea vineri a unui decret în acest sens.

Deja ai votat!