Odată cu cei 16 km de autostradă din Moldova s-a terminat și primul sens giratoriu din Oceanul Atlantic

Foto Facebook
Lucrările la primul sens giratoriu construit sub Oceanul Atlantic sunt terminate și va fi deschis traficului în câteva săptămâni, scrie MSN. 
Sensul giratoriu face parte dintr-un tunel lung de 11 kilometri sub fundul oceanului și conectează două dintre cele 18 Insule Feroe.
Lucrarea, pe lângă partea de utilitate, poate fi văzută ca o operă de artă care va putea fi admirată de șoferi în timp ce circulă de la o insulă la alta.
Tróndur Patursson, un artist din Insulele Feroe, a creat o lucrare înaltă de 80 de metri care se află în centrul sensului giratoriu.
Tunelul, numit Eysturoytunnelin, la cea mai mare adâncime ajunge la 189 de metri sub ocean.
În 2014 Parlamentul feroez a aprobat planurile de a construi tunelul cu intenția de a conecta capitala, Torshavn, de Strendur și Eysturoy – Runavik.
Tunelul va scurta distanța dintre Torshavn, care este pe cea mai mare și cea mai populată insulă, Streymoy, de două localități de pe Eysturoy, de la 55 de kilometri la 17 kilometri.
Astfel, timpul de condus este scurtat de la mai bine de o oră la doar 16 minute, potrivit companiei din spatele proiectului, Estunlar.
Un al doilea tuneri aflat în construcție va conecta Streymoy de o altă insulă, Sandoy.
Lucrările la tunelul Eysturoy trebuiau încheiate la începutul lui 2021, dar se așteaptă ca acesta să se deschidă pe 19 decembrie.
Deja ai votat!