SUA nu au raportat până acum efecte secundare grave după vaccinarea anti covid a peste o mie de cadre medicale

Statele Unite au început de luni, 14 decembrie, o masivă campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus, cu serul produs de Pfizer/BioNTech. După două zile s-au făcut publice primele date și sunt încurajatoare. Comisarul pentru sănătate din New York, Dave Chokshi, a declarat miercuri că după vaccinarea a peste 1.600 de cadre medicale, nu au fost raportate, până acum, „reacții adverse grave”, relatează CNN.

Sursa citată menționează că efectele secundare apărute până în prezent sunt cele observate în studiul vaccinului, în special o durere la locul injectării, o oarecare stare de oboseală și unele dureri musculare, care, în general, durează doar 23-48 de ore și sunt considerate ușoare.

În primă fază, în SUA sunt vaccinate persoanele din grupele cu cel mai mare risc – cele cu vârsta peste 60 de ani și personalul de la Terapie Intensivă și cel din Unitățile de Primiri Urgențe ale Spitalelor. Sandra Lindsay, o asistentă de la terapie intensivă de la Long Island Jewish Medical Center, din Queens, New York, SUA, a devenit luni prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului în această campanie, a informat CNN.

Deja ai votat!