Emmanuel Macron a fost confirmat pozitiv cu Covid-19

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la Covid-19 după ce a început să dezvolte simptomele bolii, informează BBC. Președintele francez a intrat în izolare în urma diagnosticului.

„Președintele republicii a fost diagnosticat cu Covid-19, astăzi. Testul a fost făcut după apariția primelor simptome”, se arată în comunicatul emis de Palatul Elysee

Președintele francez, în vârstă de 42 de ani, a fost testat după apariția primelor simptome. El se va izola timp de 7 zile în urma testului, se anunță într-un comunicat al președinției franceze.

Macron va continua să conducă țara chiar și în urma diagnosticului și va lucra din izolare.

Nu există încă informații cu privire la locul de unde Macron a contractat virusul sau persoana de la care l-a luat, însă administrația prezidențială franceză a anunțat că urmează identificarea celor cu care Macron a intrat în contact.

Premierul francez, Jean Castex, 55 de ani, va intra și el în izolare, fiind unul dintre posibilii contacți direcți ai președintelui. El ar fi urmat să prezinte politica de vaccinare a țării în Senat, joi, însă această sarcină va fi preluată acum de ministrul Sănătății.

Comunicatul de la Elysee nu a precizat dacă soția președintelui, în vârstă de 67 de ani, a luat și ea boala.

Emmanuel Macron este al treilea lider al unei țări occidentale importante care se îmbolnăvește de Covid-19, după premierul britanic Boris Johnson și președintele american Donald Trump.

Deja ai votat!