joi, decembrie 8, 2022
AcasăInternaționalDupă Italia, şi Polonia amenință Pfizer cu măsuri în justiție pentru livrările...

După Italia, şi Polonia amenință Pfizer cu măsuri în justiție pentru livrările parțiale de vaccinuri anti-covid

Polonia ar putea lua măsuri în justiție contra Pfizer, luna viitoare, dacă producătorul american de medicamente nu va respecta toate livrările de vaccin contra Covid-19, a declarat vineri un purtător de cuvânt guvernamental, potrivit Reuters.

Pfizer, care a dezvoltat vaccinul împreună cu partenerul său german BioNTech, a redus săptămâna aceasta volumul livrărilor către țările europene.

Pfizer și BioNTech au refuzat să comenteze furnizarea parțială a tranșelor, anunțând doar printr-un comunicat de presă că fac acest lucru pentru a majora producția europeană.

Până acum, și Italia a spus că ia în considerare măsuri legale, anunțul fiind făcut în contextul frustrărilor tot mai mari provocate de impactul reducerii livrărilor asupra campaniilor de vaccinare.

”Cred că o astfel de decizie (a unor măsuri legale) ar putea fi luată luna viitoare, dacă aceste livrări nu sunt respectate potrivit angajamentului producătorului”, a spus Piotr Muller pentru radioul public polonez.

Luni, Polonia a primit 176.000 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech, adică aproximativ jumătate din cât aștepta. Joi, ministrul sănătății, Adam Niedzielski a spus că dozele lipsă vor fi livrate începând cu jumătatea lunii februarie.

”La acest moment, suntem în situația în care producătorul declară că aceste diferențe vor fi acoperite. Dar dacă nu se va întâmpla asta, atunci trebuie luate în considerare măsuri legale”, a declarat Muller.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.6 ° C
4.6 °
0.6 °
81 %
0.5kmh
66 %
joi
5 °
vin
8 °
sâm
10 °
Dum
6 °
lun
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Utilajele Urban Serv se roagă şi ele la biserică să mai ningă, ca să aibă front de lucru.

EDITORIAL

„Verba volant scripta manent” este fără îndoială un proverb latin care, de mii de ani, a reprezentat pentru oameni esența unui adevăr de necontestat....

GÂNDUL ZILEI

O clauză fără de temei E-n dogmele lor sacre Că poți să ai zeci de femei Cu tot cu… soacre! -Dumitru MONACU  

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...