Marea Britanie impune LISTA ROȘIE: călătorii din 33 de țări se vor IZOLA pe banii lor, la sosirea în țară

Călătorii dintr-o „listă roșie” de 33 de țări trebuie să se izoleze într-un hotel la sosirea în Marea Britanie, pe cheltuiala lor, timp de 10 zile, scrie Daily Mail.

Măsura intră în vigoare din 15 februarie, la aproape trei săptămâni după ce a fost anunțată. Estimările arată, de asemenea, că regula va dura șase săptămâni, conform Mediafax.

Autoritățile au rezervat 28.000 de camere de hotel în Marea Britanie.

Conform unor documente citate de Daily Telegraph, miniștrii ceruseră șefilor hotelurilor să găzduiască până la 1.425 de pasageri pe zi până pe 15 februarie.

Hotelurile vor fi obligate să aibă personal de securitate „aprobat de guvern” care va patrula în interiorul și în afara hotelului pentru a „preveni accesul neautorizat”. Cine dorește să fumeze afară va fi, de asemenea, escortat de personalul de securitate.

Potrivit BBC, Guvernul estimează că peste 1.000 de rezidenți din Marea Britanie se vor întoarce din țări afectate de noile tulpini.

Ppoziţia laburistă a acuzat autoritățile că „pun în pericol” viețile oamenilor pentru că nu au acționat mai repede.

Noile măsuri îi afectează pe rezidenții Regatului Unit și pe cetățenii irlandezi care călătoresc din 33 de țări de pe „lista roșie” – mare parte din America de Sud, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Portugalia.

Călătorilor non-britanici din aceste locații li se interzice în prezent oricum să intre în țară.

Deja ai votat!