vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalȘeful OMS: Toate ipotezele privind originea virusului Covid-19 sunt investigate în continuare

Șeful OMS: Toate ipotezele privind originea virusului Covid-19 sunt investigate în continuare

Toate ipotezele sunt încă luate în considerație de Organizația Mondială a Sănătății în investigația privind originile COVID-19, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de The Guardian.

O misiune condusă de OMS în China a declarat săptămâna aceasta că va investiga în continuare dacă virusul a scăpat dintr-un laborator, o situație pe care o consideră extrem de puțin probabilă.

Statele Unite au declarat că vor revizui concluziile misiunii. ”Au fost ridicate unele întrebări dacă unele ipoteze au fost eliminate. După ce am vorbit cu unii membri ai echipei, doresc să confirm că toate ipotezele rămân deschise și necesită analize și studii suplimentare”, a spus Tedros, potrivit Mediafax.

”O parte din acea muncă poate să nu se încadreze în scopul acestei misiuni. Am spus întotdeauna că această misiune nu va găsi toate răspunsurile, dar a adăugat informații importante, care ne duc mai aproape de înțelegerea originilor virusului COVID-19”, a spus el.

Misiunea a afirmat că principalele ipoteze sunt că virusul a provenit dintr-un liliac, deși există mai multe scenarii posibile pentru modul în care a trecut la oameni, posibil mai întâi prin infectarea unei alte specii de animale.

Fostul președinte al SUA Donald Trump, care a părăsit funcția luna trecută, a declarat că este de părere că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan. China a negat cu tărie acest lucru și spune că Institutul de Virologie din Wuhan nu a studiat viruși apropiați de COVID.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...