marți, martie 19, 2024
AcasăInternaționalModerna va începe studiile clinice pentru un nou vaccin, dezvoltat special contra...

Moderna va începe studiile clinice pentru un nou vaccin, dezvoltat special contra tulpinii sud-africane

Moderna spune că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane, este pregătită pentru testarea pe oameni.
Compania americană Moderna a anunţat că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane extrem de contagioase, este pregătită pentru testarea la oameni în studiile clinice, relatează CNBC, preluată de Mediafax.
Vaccinul, pe care Moderna îl numeşte mRNA-1273.351, este gata pentru a fi testat într-un studiu clinic în stadiu incipient pentru a determina dacă poate fi utilizat împotriva tulpinii din Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de B.1.351, transmite compania.
Moderna a descoperit că schema sa actuală cu două doze generează un răspuns imun mai slab împotriva tulpinii din Africa de Sud, deşi compania a spus că anticorpii la pacienţi rămân peste nivelurile care ar trebui să protejeze împotriva virusului.
„Moderna a trimis doze din vaccinul său candidat împotriva variantei (…) identificate pentru prima dată în Africa de Sud către NIH (American National Institutes of Health), pentru un studiu clinic”, se menționează într-un comunicat de presă al companiei americane.
„Moderna se angajează să aducă cât mai multe actualizări la vaccinul nostru până când pandemia va fi sub control. Sperăm să demonstrăm, dacă este necesar, că dozele se pot face la niveluri mai mici, ceea ce ne va permite să oferim mult mai multe doze comunităţii globale la sfârşitul 2021 şi în 2022, dacă este necesar,” a spus şi CEO-ul companiei, Stephane Bancel.

Oficialii din SUA îndeamnă populaţia să se vaccineze cât mai repede

Oficialii din domeniul sănătăţii SUA sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de noile variante emergente ale virusului, în special tulpina B.1.351, care s-a dovedit că reduce eficacitatea vaccinurilor aflate pe piaţă, dar şi a celor aflate în curs de dezvoltare.
În ultimele săptămâni, consilierul medical al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, i-a îndemnat pe americani să se vaccineze cât mai repede posibil înainte să apară variante noi şi mai periculoase ale virusului.
Moderna a anunţat pentru prima dată pe 25 ianuarie că lucrează la o variantă de rapel care să protejeze împotriva variantei din Africa de Sud. Compania a declarat miercuri că intenţionează să evalueze trei abordări pentru creşterea imunităţii.
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...