vineri, aprilie 19, 2024
AcasăInternaționalAgenția Europeană a Medicamentului a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V

Agenția Europeană a Medicamentului a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V

Agenția Europeană a Medicamentelor (AEM) a anunțat joi că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, pentru a se decide dacă beneficiile acestuia în lupta cu Covid-19 depășesc riscurile, transmite Euronews.

Potrivit Agenției, vor fi evaluate datele pe măsură ce acestea devin disponibile iar examinarea va fi una continuă, până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru a putea introduce vaccinul pe piață UE.

Anunțul vine în contextul în care Ungaria a achiziționat și a început să utilizeze vaccinul rusesc, chiar dacă serul nu a fost aprobat de AEM.

Totodată, Slovacia a primit și ea primele 200.000 de doze, însă nu a început încă administrarea lor. De asemenea, și oficialii cehi au anunţat că au comandat doze de Sputnik V.

După cele trei state, și Austria vrea să cumpere vaccinul din Rusia. Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, spune că a discutat cu Vladimir Putin în ce privește folosirea vaccinului Sputnik V, însă a precizat că o posibilă comandă va fi realizată doar dacă serul este aprobat în Uniunea Europeană.

Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat până acum trei vaccinuri anti-Covid pentru a fi utilizate în întreg blocul UE: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/ Oxford University și Moderna.

În prezent, Agenția evaluează serul de la Johnson & Johnson, pentru care se aşteaptă aprobarea la mijlocul lunii martie.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...