vineri, aprilie 19, 2024
AcasăInternaționalNoua variantă de coronavirus descoperită în Franța iese negativ la testarea PCR

Noua variantă de coronavirus descoperită în Franța iese negativ la testarea PCR

...

Noua variantă a coronavirusului depistată de autoritățile franceze în Bretania este greu de depistat cu teste PCR, anunță Bloomberg.

Primele analize sugerează că varianta nu este mai contagioasă și nu cauzează simptome mai severe decât celelalte tulpine descoperite până acum, potrivit unui anunț făcut de ministerul francez al sănătății luni noaptea.

Acesta a mai afirmat că experții medicali francezi studiază dacă vaccinurile anti-Covid dezvoltate până acum sunt eficace împotriva acestei variante și dacă persoanele care s-au vindecat de COVID-19 sunt în pericol să se reinfecteze cu noua tulpină.

Mutația a fost confirmată prin secvențierea genetică a mostrelor prelevate de la 8 pacienți dintr-un grup de 79 de persoane internate la spitalul din Lannion, un orășel din nord-vestul Bretaniei, potrivit ministerului francez.

Stephane Mulliez, directorul serviciului de sănătate publică din regiune, a afirmat marți în cadrul unei conferințe de presă susținute marți că un biolog al spitalului din Lannion a dat semnalul de alarmă după ce a studiat zeci de decese înregistrate recent, relatează Medical Express.

Șapte dintre victime au prezentat simptome clasice ale COVID-19 în pofida faptului că testele PCR, de regulă extrem de precise, au ieșit negative.

Testele suplimentare efectuate asupra mostrelor de sânge și țesuturilor din sistemul respirator inferior au confirmat diagnosticul de COVID-19 pentru pacienți, toți fiind vârstnici cu comorbidități, potrivit lui Mulliez.

„O posibilitate este că virusul se răspândește mai rapid între sistemul respirator superior și porțiunile sale inferioare”, a declarat Alain Tertre, director regional al agenției naționale de sănătate a Franței Sante Publique France.

Mostrele trimise Institutului Pasteur din Paris pentru secvențiere genetică au confirmat că este vorba de o variantă anterior necunoscută a coronavirusului care a provocat moartea a peste 90.000 de persoane în Franța.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...