Peste 80 de morți și 1.300 de dispăruți în urma inundațiilor din Germania

Inundațile catastrofale din vestul Germaniei s-au soldat cu cel puțin 80 de morți și 1.300 de persoane dispărute, potrivit celui mai nou bilanț prezentat de Reuters, care citează postul german ARD. Rețelele de telefonie mobilă sunt căzute, ceea ce face și mai dificilă căutarea celor dispăruți.

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Germania a crescut la cel puțin 81 vineri dimineață, scrie Reuters.

Aproximativ 1.300 de oameni din districtul Ahrweiler sunt dați dispăruți, au anunțat autoritățile districtuale. Rețelele de telefonie mobilă sunt picate în zonă, ceea ce înseamnă că localnicii nu-și pot suna rudele și prietenii pentru a afla vești despre ei.

Comunități întregi sunt în ruină după ce satele și orașele din landurile North Rhine-Westphalia și Rhineland-Palatinate au fost măturate de râurile umflate de viituri.

Vineri dimineață, mai multe case din Erftstadt (Cologne) s-au prăbușit, iar echipele de salvare luptă pentru a-i ajuta pe localnicii care s-au întors în zonă, în ciuda avertismentelor autorităților.

Un baraj din apropierea graniței cu Belgia, Rurtalsperre, a fost inundat în timpul nopții, iar altul, Steinbachtalsperre, este instabil.

Parlamentul din landul North Rhine-Westfalia se întrunește într-o ședință de urgență vineri. Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru Spiegel că guvernul federal va oferi sprijin financiar pentru regiunile afectate cât mai repede cu putință, cel mai probabil în ședința de miercuri.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Washington, s-a declarat „foarte profund afectată” de inundaţiile în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de persoane și care au provocat distrugeri imense în vestul Germaniei.

Deja ai votat!