Prăpăd făcut de inundaţii în Turcia

După incendiile din sud, un nou dezastru lovește Turcia. Cel puțin 5 oameni au murit luați de ape în nordul țării, lovit de un ciclon. Ploile torențiale aduse au provocat viituri și zeci de oameni au fost răniți, iar sute au fost evacuați, inclusiv pacienții unui spital.

Ciclonul format în Marea Neagră a făcut prăpăd în nordul Turciei. În mai multe zone au căzut chiar și 300 de litri de apă pe metrul pătrat. Nu a durat mult până când râurile au ieșit din matcă și au inundat tot ce le-a stat în cale. Pe străzile din mai multe orașe aflate în provinciile Turciei de la Marea Negră s-au format adevărați torenți. Mașinile au fost luate pe sus la fel de ușor ca alte obiecte aflate pe străzi. Au fost inundate case, magazine și subsoluri.

În unele zone din orașele afectate de ciclon în Turcia, nivelul apei a crescut chiar și până la 4 metri. Zeci de oameni au fost salvați cu ajutorul elicopterelor. În timp ce nordul este lovit de inundații puternice, în estul Turciei o tornadă a devastat un sat.

Turcia a fost afectată în ultimele luni de mai multe dezastre naturale pe care experții le atribuie încălzirii globale, inclusiv episoade de secetă severă, incendii violente de vegetație și inundații puternice.

Deja ai votat!