Francezii nu mai au voie în mall-uri fără certificat de vaccinare

Guvernul francez a început să sporească presiunea supra oamenilor pentru ca aceștia să se vaccineze împotriva coronavirusului. Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane vaccinate, autoritățile de la Paris au decis ca persoanele care nu prezintă un certificat de vaccinare să nu poată intra în mall-uri.

Presa internațională notează că Guvernul de la Paris a decis ca francezii să arate dovada vaccinării sau a unui test negativ atunci când doresc să intre într-un mall cu o suprafață mai mare de 20.000 de metri pătraţi, în regiunile în care rata de incidenţă a COVID-19 este mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de cetăţeni pe săptămână.

Noua măsură luată de autoritățile franceze va afecta, în principal, centrele de vânzare cu amănuntul din sudul ţării, acolo unde rata de incidență este mai mare. În urma unei decizii a prefecturii regionale, măsura se va aplica şi mallurilor şi magazinelor universale din Paris, între care se află Galeries Lafayette şi Printemps.

Noile infecţii zilnice au crescut de la o medie pe şapte zile mai mică de 2.000 la sfârşitul lunii iunie la aproape 24.000, informează Reuters.

Luni, majoritatea cumpărătorilor au arătat de bunăvoie permisul de sănătate, văzându-l ca pe o problemă minoră care va permite reluarea vieţii normale.

Începând din această săptămână, poliţiştii vor deveni tot mai duri la aplicarea obligativităţii de prezentare a permisului de sănătate în restaurante, trenuri şi spaţii publice interioare, după ce au fost îngăduitori când a fost introdus pentru prima dată săptămâna trecută.

Deja ai votat!