Avion cu ţigări de contrabandă cu destinaţia România, capturat de poliţiştii de frontieră moldoveni

Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova/ Facebook
Un avion de tip Antonov AN2, care transporta țigări de contrabandă, care avea ca destinaţie România a fost capturat de poliţiştii de frontieră din Republica Moldova. Trei ucraineni care erau la bord au fost reținuți.
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova/ Facebook
„Avion utilizat în contrabandă cu țigări urma să ajungă pe teritoriul României
În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț. (circa 40 de km distanţă faţă de judeţul Botoşani, n.r.)
La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat. Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.
Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România”, se arată într-o comunicare pe Facebook a Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova.
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova/ Facebook

Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, citat de deschide.md, a declarat că aeronava a fost capturată în urma unei „ambuscade” organizată, în baza unor informații operative primite de la omologii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Deja ai votat!