vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalOpt morţi după un atac armat la o universitate din Rusia

Opt morţi după un atac armat la o universitate din Rusia

Opt persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite într-un atac armat produs într-o universitate din orașul rus Perm. Studenții au sărit pe fereastră pentru a scăpa de atacatori. Universitatea din Perm este una dintre cele mai mari din țară. Atacatorul a fost ucis, a anunţat guvernatorul regiunii Perm, Dmitri Mahonin, citat de agenţia de presă TASS.

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General a indicat că atacul a fost comis de către un student. În prezent, potrivit guvernatorului Mahonin, este verificată informaţia despre posibili complici ai atacatorului. Potrivit informaţiilor preliminare, autorul atacului este Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani.

Înainte de atac, Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste, conform surselor media citate.

Iniţial, serviciul de presă al universităţii a indicat că o persoană a fost rănită, iar unii studenţi şi profesori s-au baricadat în săli de clasă, conform TASS. Ulterior, acelaşi serviciu a anunţat patru răniţi, în timp ce Ministerul de Interne rus consemna trei morţi.

Imagini video arată persoane sărind prin ferestrele de la primul etaj ca să scape din clădire.

Martori au declarat portalului independent Meduza că au văzut un bărbat în uniformă militară trăgând dintr-un pistol mitralieră. Serviciul de presă al universităţii a declarat însă că focurile au fost trase dintr-un pistol traumatic.

La ordinul premierului rus Mihail Mişustin, ministrul sănătăţii Mihail Muraşko şi cel al educaţiei Valeri Falkov s-au deplasat la Perm.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...