Republica Moldova, Ucraina și Georgia au făcut lobby la Bruxelles pentru a începe negocierile de aderare la UE

Liderii Ucrainei, Georgiei și Moldovei au făcut lobby la Uniunea Europeană, în cadrul summitului „Parteneriatului Estic”, pentru a li se permite să înceapă negocierile de a adera la UE, informează Reuters. Potrivit digi24.ro, președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, înaintea participării la summit, că va milita pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și că va cere ca UE să se implice mai mult, mai intens și mai des în rezolvarea conflictelor care îi afectează pe partenerii UE.

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu ocazia summitului de la Bruxelles pentru a încerca să găsească o soluție pentru conflictul din estul Ucrainei. Scholz a accentuat faptul că Rusia riscă și mai multe sancțiuni impuse de UE dacă invadează Ucraina.

Scholz a adăugat, însă, că se dorește în continuare un „dialog constructiv” cu Rusia. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a spus marți că le-a transmis rușilor că este alegerea moldovenilor să se alăture Uniunii Europene.

Deja ai votat!