luni, martie 27, 2023
AcasăInternaționalItalia renunţă la carantină şi test pentru turişti

Italia renunţă la carantină şi test pentru turişti

Italia nu va mai cere călătorilor să prezinte atât dovada vaccinării sau a recuperării de Covid, cât și un rezultat negativ al testului de la 1 martie, a declarat marți ministrul Sănătății. Astfel, începând de la 1 martie, turiştii care ajung în Italia nu vor mai fi nevoiți să se testeze, anunță IL CORRIERE DELLA SERA, preluat de Rador.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanţă care prevede că ”începând cu 1 martie, pentru sosirile din toate ţările non-europene să se aplice aceleaşi reguli deja în vigoare pentru ţările europene. Persoanele care vor să intre pe teritoriul naţional trebuie să întrunească doar una din condițiile certificatului verde: să aibă certificatul de vaccinare, un certificat de recuperare după boală, sau un test negativ”.

Măsura a fost luată pentru a încuraja turismul în cadrul procesului de redeschidere anunțat de premierul Mario Draghi: treptat, dar și decisiv, pentru a încuraja revenirea la normalitate și creșterea economică. Odată cu noua ordonanță semnată de ministrul Speranza, ceea ce contează este statutul de vaccinare al fiecăruia și nu țara de origine și asta pentru că, din cauza variantei Omicron, epidemia este într-o continuă schimbare.

Autorităţile italiene au decis să permită accesul în ţară şi în cazul persoanelor vaccinate cu Sputnik și cu toate celorlalte seruri care în prezent nu permit eliberarea certificatului verde, nefiind aprobate de EMA, aceasta fiind una dintre măsurile indispensabile pentru a încuraja turismul din toate acele țări care au utillizat alte medicamente decât cele recunoscute în Italia. De asemenea, vor fi acceptate şi certificatele pe hârtie, în cazul persoanelor care provin din țări în care codul QR nu este sau nu este compatibil cu cel italian, cum ar fi, de exemplu, Statele Unite.

Ţările membre ale Uniunii Europene au convenit marţi să îşi deschidă frontierele pentru călătorii din afara Uniunii care sunt vaccinaţi cu unul din serurile autorizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), anunță agenția Reuters.

Vor putea intra în UE şi cei injectaţi cu vaccinurile produse în India şi China. UE a autorizat până acum doar vaccinurile AstraZeneca de producţie europeană, Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson şi Novavax.

OMS a aprobat însă şi vaccinurile produse de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac şi cele indiene Serum Institute (producător de vaccin AstraZeneca) şi Bharat Biotech.

Până acum, UE nu permitea accesul cetăţenilor altor ţări decât din motive foarte importante şi dacă aceştia erau vaccinaţi cu unul din vaccinurile autorizate de Uniune.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
9.5 ° C
9.6 °
7.8 °
65 %
1.7kmh
7 %
Dum
10 °
lun
16 °
mar
4 °
mie
5 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Înconjurată de angajații entuziaști, președinta CJ arată ce a făcut ea cu mânuțele alea două.

EDITORIAL

Cunoscuta lozincă postdecembristă „Cu televizorul ați mințit poporul!” mi-a produs o mare dilemă chiar de la apariția ei. Cine sunt vinovații? Cei din spatele...

EPIGRAMA ZILEI

Amicul meu, nu-i brașovean De-aceea să-nțeleg, mi-e greu De ce docil, ca un răcan, La poala ... Tâmpei, stă  mereu! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...