marți, august 9, 2022
AcasăInternaționalSUA şi Franţa îşi avertizează cetăţenii din Rusia să se întoarcă în...

SUA şi Franţa îşi avertizează cetăţenii din Rusia să se întoarcă în țară

Cetățenii americani ar trebui să ia în considerare să părăsească imediat Rusia cu zboruri comerciale, a anunțat duminică Departamentul de Stat, invocând un număr tot mai mare de companii aeriene care anulează zborurile și țările care își închid spațiul aerian Rusiei după invadarea Ucrainei de către aceasta, potrivit Reuters. „Cetăţenii americani ar trebui să ia în considerare plecarea imediată din Rusia, prin opţiunile de zboruri comerciale încă disponibile”, arată o alertă de securitate datată 27 februarie pe site-ul web al ambasadei SUA la Moscova.

Autoritățile americane au cerut cetățenilor americani să aibă „un plan de urgență care să nu se bazeze pe asistența guvernului american”.

Departamentul de Stat și-a păstrat avizul de călătorie pentru Rusia la „Nivelul 4: Nu călătoriți”. Pe 20 februarie, ambasada SUA la Moscova îi sfătuise pe americanii din țară să aibă un plan de evacuare, invocând amenințarea cu atacuri la Moscova și de-a lungul graniței Rusiei cu Ucraina.

Decizie similară luată de Franţa

Şi ministerul francez de Externe îşi avertizează cetăţenii să părăsească Rusia şi să evite Belarus. Anunţul vine după ce majoritatea companiilor aeriene europene a suspendat rutele spre şi deasupra Rusiei. Ministerul francez de Afaceri Externe a „recomandat cu tărie” vizitatorilor francezi în Rusia să părăsească ţara „fără întârziere”, ca urmare a deciziei Uniunii Europene de a interzice companiilor aeriene ruseşti spaţiul aerian european, anunţă CNN.

O actualizare similară pe site-ul oficial a „descurajat” orice călătorie în Belarus.

Ministerul de Externe a precizat că „majoritatea companiilor (aeriene) europene, inclusiv Air France” au suspendat rutele spre şi deasupra Rusiei începând de duminică seara, din cauza închiderii de către UE a spaţiului său aerian pentru aeronavele şi companiile aeriene ruseşti.

Din cauza restricţiilor sporite, ministerul de externe al Franţei a recomandat ca francezii „care trec prin Rusia (turişti, vizitatori, studenţi, profesionişti aflaţi în călătorii de lucru) să ia măsuri pentru a părăsi ţara fără întârziere prin legăturile aeriene existente”, se arată în recomandările de călătorie.

„De asemenea, se recomandă amânarea oricărei călătorii în Rusia”.

De asemenea, „francezii aflaţi în Belarus sunt încurajaţi să părăsească imediat ţara pe cale rutieră, prin punctele de trecere a frontierei cu Lituania, Polonia sau Letonia”, se arată în actualizarea de călătorie a ministerului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
21.4 ° C
21.6 °
19.4 °
68 %
6.3kmh
100 %
mar
23 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...