Delegațiile ucrainene și ruse au finalizat prima rundă de negocieri. Principalul subiect de discuție a fost încetarea focului și, implicit, sfârșitul acțiunilor militare pe teritoriul Ucrainei. Cele două părți au stabilit temele de discuție, în care au fost schițate posibile decizii. Pentru ca aceste decizii să fie implementate, delegațiile se întorc în capitalele țărilor lor pentru consultări. Părțile au discutat despre organizarea unei alte runde de negocieri în care se pot dezvolta ultimele decizii”, a declarat Mikhaylo Podolyak, consultantul președintelui ucrainean Volodimir Zelenskiy, potrivit sursei citate.

Pe partea Rusiei, șeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat, Leonid Slutsky, a declarat că “cele două părți și-au ascultat argumentele fiecăruia și pot spune, în mod destul de responsabil, și nu doar de dragul momentului, că există o serie de puncte cruciale în care pot exista progrese. Acesta este principalul rezultat al consultărilor de astăzi”.

Negocierile au avut loc la granița Ucrainei cu Belarusul, lângă râul Pripyat, unde delegația ucraineană a ajuns în această dimineață. Discuțiile au durat aproximativ cinci ore.

Duminică, președintele ucrainean a refuzat o întâlnire cu delegația Rusiei pe teritoriul Belarusului. Liderul de la Kiev a propus atunci Varșovia și Bratislava ca orașe care ar putea găzdui o întrevedere diplomatică între cele două părți. De asemenea, pe de cealaltă parte, ministrul rus de Externe declara vineri că Moscova era pregătită să negocieze “de îndată ce trupele ucrainene își predau armele”, potrivit biziday.ro.