spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăInternaționalBombardamente în Kiev asupra cartierelor rezidențiale și turnului TV

Bombardamente în Kiev asupra cartierelor rezidențiale și turnului TV

Rusia lovește Babyn Yar, locul memorial al Holocaustului, în timp ce Vladimir Putin își justifică războiului spunând că urmărește ”denazificarea Ucrainei”. Șeful statului major al președintelui ucrainean, Andriy Yermak, spune că o rachetă a lovit Babyn Yar, un loc memorial al Holocaustului, în 1941, atunci când naziștii au masacrat populația evreiească din Kiev, transmite Kyiv Independent.

Echipa postului britanic Sky News, aflată într-o mașină la periferia Kievului, a fost atacată cu rafale de armă de forțele ruse, transmite UkrInform, care citează poliția locală.

Al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, Harkov, este din nou atacat cu rachete de forțele Federației Ruse. Orașul a fost, marți, ținta a două rachete de croazieră rusești, care au lovit în centrul localității. Au murit 10 persoane și alte 35 au fost rănite, potriviti autorităților ucrainene.

5 oameni au murit după ce o rachetă a lovit turnul TV din Kiev

Noi imagini din Kiev arată bombardamente la periferia capitalei, în contextul în care un convoi masiv de trupe rusești a ajuns la marginea orașului. Rachetele au țintit și turnul televiziunii. A fost lovit și centrul de transmisie, iar emisia canalelor TV a fost întreruptă. Serviciul de Urgență din Ucraina precizează că în urma atacului asupra turnului televiziunii au murit cinci oameni. Alte 5 persoane au fost rănite.

Ministerul de Interne ucrainean spune că racheta a „lovit” echipamente ale turnului. „Canalele nu vor funcţiona pentru o perioadă”, a precizat ministerul.

Între timp, locuitorii capitalei înceracă disperați să plece din oraș către Liov. Peronul gării din Kiev este arhiplin, iar oamenii se înghesuie pentru a printre un tren. În imagini poate fi observată o femeie care strigă „Vă rog, vă rog, lăsați-mă să intru”.

Ministerul rus al Apărării a avertizat marți că rușii vor ataca Kievul, spunând că este vorba despre „bazele militare” și „atacuri de înaltă precizie”.

Se cere excluderea Rusiei din ONU

Secretarul de stat american Antony Blinken a îndemnat, marți, ca Rusia să fie exclusă din cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, după invazia rusă în Ucraina. „Crimele” rusești în Ucraina „cresc de la o oră la alta”, iar o eventuală victorie a președintelui rus Vladimir Putin nu ar face decât să agraveze criza umanitară, a avertizat Blinken.

Sute de mii de persoane au fugit din Ucraina 

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în ţările vecine de joi, când a izbucnit invazia rusă, a anunţat marţi Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, ONU cerând de urgenţă de 1,7 miliarde de dolari pentru ajutorul umanitar pentru Ucraina.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...