spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăInternaționalStatele Unite interzic importurile de energie din Rusia

Statele Unite interzic importurile de energie din Rusia

Președintele american Joe Biden a anunțat, marți, interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune în SUA. Mișcare administrației americane va avea efect doar în ceea ce privește petrolul, pe care SUA îl importă din Rusia în procent de 8% din totalul importurilor. Statele Unite nu importă gaze naturale din Rusia.

CNN precizează că SUA vor face mișcarea unilateral, fără aliații europeni, din cauza dezacordului dintre statele europene cu privire la interzicerea aprovizionării cu gaz din Rusia. Țările UE sunt mult mai dependente de importurile rusești de petrol și gaze decât Statele Unite. Mai mult de o treime din gazul european provine din Rusia.

Oficialii americani au decis că pentru SUA o astfel de decizie nu va crea probleme majore. Surse citate de The Guardian susțin că și guvernul britanic urmează să facă marți un anunț despre reducerea importurilor de petrol și gaze din Rusia.

Boris Johnson a declarat luni că lumea nu ar putea pur și simplu să nu mai folosească petrolul și gazul rusesc, însă va trebui să accelereze tranziția de la acestea.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat, marți, că este „imperativ” ca țările europene să înceteze să se bazeze pe energia rusă.

Acesta a spus, într-o conferință de presă comună la Tallinn cu prim-ministrul estonian Kaja Kallas, că există „o mare oportunitate pentru multe țări din Europa, de a renunța în sfârșit la dependența de energia din Rusia. Pentru că Rusia o folosește ca armă.”

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...